Terimaan permainan menjunam 20.9 peratus kepada MOP 6.3 bilion pada Januari
Toto

Terimaan permainan menjunam 20.9 peratus kepada MOP 6.3 bilion pada Januari

Hasil perjudian kasar (GGR) Macao turun 20.9 peratus tahun ke tahun kepada MOP 6.34 bilion (AS$793 juta) bulan lepas, Biro Pemeriksaan dan Penyelarasan Permainan (DICJ) mengumumkan petang ini.

Bulan ke bulan, GGR turun sebanyak 20.3 peratus pada Januari. Bulan lalu Livedraw HK menghasilkan GGR terendah industri permainan sejak Oktober lalu.

Disebabkan penularan wabak Covid-19 bulan lepas di bandar Zhuhai, Macao mengetatkan langkah pemeriksaan kesihatan sempadannya yang mengakibatkan penurunan dalam ketibaan pelawat. Langkah-langkah baru-baru ini telah dilonggarkan.

Pada akhir tahun lepas (mengikut data terkini yang tersedia dari biro) industri Livedraw SDY permainan mengendalikan 6,198 meja permainan dan 11,658 mesin slot oleh enam pengendali permainan Macao.

Industri perjudian dan pelancongan Macau telah terjejas teruk sejak awal 2020 oleh kesan wabak itu.

Warganegara asing tanpa hak tinggal di Macau telah dilarang memasuki bandar itu sejak Mac 2020, manakala pelancong dari tanah besar China, Hong Kong dan Taiwan telah dibenarkan masuk tetapi tertakluk pada rakit langkah kawalan Totobet SGP Covid-19 seperti nukleik ujian asid sebelum ketibaan atau, dalam kes tertentu, kuarantin wajib di Macau selepas ketibaan.